Britta en Sanne

3 mei

Mijn Contacthond dag begint om 5.15 uur.

Ik loop een uur lang buiten met mijn eigen honden. Mijn Herder is jong, onzeker, druk en moet nog veel leren. Hij heeft dat ochtendprogramma nodig. Anders gaat hij in huis slopen. Als ik binnen kom ga ik douchen. Daarna maak ik mijn kinderen wakker. We ontbijten samen en spreken de dag door.

Als mijn kinderen rond 8.00 uur richting school vertrekken, stap ik in mijn auto. Ik rij dan door Gouda om één van de werkhonden op te halen. Ik werk met vaste honden. Sanne is er één van. Zij is op de werkochtend thuis niet te houden. Ze weet dat ik eraan kom. Naast haar voordeur is een raam. Als zij opspringt kan ze naar buiten kijken of ik er al ben. Als de baas haar met rust laat is zij net een jojo. Zij is een Labrador van ruim twee jaar. Kennelijk is mijn komst een erg grote beloning voor Sanne. In haar ogen is het ‘stout’ springen bij het raam de moeite waard, want er volgt een beloning. Dat betekent dat zij dit steeds meer gaat doen.

Sanne aan het werk

 

Een van de manieren hoe honden (en alle zoogdieren trouwens) leren wordt hier duidelijk. Beloon gedrag met iets wat het dier leuk vindt en het gedrag neemt toe. Wanneer we samen in de auto zitten ben ik enthousiast en gespannen. Ik doe mijn werk namelijk graag goed, vandaar de spanning. Ik kan alle andere zaken op zo’n ochtend uit mijn hoofd zetten. Dit werk is niet gewoon werk. Het raakt me. Als Sanne instapt, ben ik alleen nog hondenbegeleider.

Zo vertrekken Sanne en ik om de andere collega therapiehond op te halen…

2 Reacties naar “Britta en Sanne”

  1. Joyce en Peter mei 4, 2012 bij 12:41 pm #

    Als baasjes van Sanne zijn we apetrots op onze hond en haar begeleider Britta dat ze samen zulk mooi werk doen voor de Stichting! Misschien gaan we wat aan het springen bij het raam doen, maar stiekem vinden we het erg grappig… 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Onze werkwijze met therapiehonden - Therapiehond.comTherapiehond - mei 11, 2012

    […] therapiehonden, zoals Sanne, worden (samen met de vaste begeleider van Contacthond) ingezet als hulpmiddel bij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: